CalZin-D
D3-vitamiini-kalsium-sinkkitabletti   100 tabl. 140 g

Tilaa tuote » Lataa esite » Analyysitodistus

Pidä itsesi vahvana!

Uusi tuplatehoinen CalZin-D luustosi hyvinvointiin ja vastuskykysi tukemiseen.

CalZin-D huolehtii päivittäisestä D-vitamiinin, kalkin ja sinkin saannistasi ja vahvistaa sinua kahdella tavalla:

  1. D-vitamiini, kalkki ja sinkki pitävät luustosi vahvana
  2. Sinkki ja D-vitamiini tukevat vastustuskykyäsi

D3-vitamiini

CalZin-D on vahva D-vitamiini. Yksi CalZin-D tabletti päivässä takaa riittävän D-vitamiinin saannin, sillä siitä saat 25 µg D-vitamiinia. Se on nykytietämyksen mukaan sopiva ja turvallinen lisä ravinnosta saatavan D-vitamiinin määrään.   Lue lisää

Aikuisen päivittäinen D-vitamiinin tarve on uusimpien tutkimusten mukaan 25-50 µg päivässä, vaikka virallinen saantisuositus onkin vain 7,5 µg päivässä. Vuorokautisen saannin vertailuarvona käytetään 5 µg päivässä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan D-vitamiinin turvallisena pidetty yläraja yli 1-vuotiailla ja aikuisilla on 50 µg vuorokaudessa.

Riittävä D-vitamiinin saanti varmistaa luuston ja hampaiden normaalin hyvinvoinnin, mutta D-vitamiinilla on todettu olevan myös muita tärkeitä vaikutuksia terveyteen. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että oikealla D-vitamiinin saannilla voitaisiin lykätä monien kroonisten sairauksien puhkeamista jopa vuosilla. Toisaalta D-vitamiinin puutos voi altistaa monille pitkäaikaissairauksille. D-vitamiinin on todettu myös kohentavan yleiskuntoa ja vaikuttavan suotuisasti immuunipuolustusjärjestelmään ja siten vähentävän infektiosairauksia.

Talvisaikaan noin seitsemällä kymmenestä kasvuikäisestä ja joka toisella keski-ikäisistä on D-vitamiinin puutos. Tärkeimpiä suomalaisten D-vitamiinin lähteitä ovat kala, rasvalevitteet ja maitotuotteet. Useimmille niiden normaali nauttiminen ei takaa riittävää D-vitamiinin saantia, vaan tarvitaan D-vitamiinilisää. Kesäkuukausina D-vitamiinia muodostuu iholla auringon valon vaikutuksesta, mutta aurinkosuojavoiteiden käyttö estää myös D-vitamiinin tuotannon. Aurinkosuojavoiteiden käyttö on kuitenkin suositeltavaa auringon säteilyn aiheuttaman ihosyöpäriskin vuoksi. Myös iän myötä ihon kyky muodostaa D-vitamiinia heikkenee. 70-vuotiailla D-vitamiinia muodostuu vain noin kolmasosa siitä määrästä mitä nuorella henkilöllä.

Piilota lisätiedot

Kalsium

CalZin-D antaa merkittävän lisän kalsiumin saantiin. Valmiste sisältää 400 mg kalsiumia, mikä on puolet aikuisten päivittäisestä saantisuosituksesta.   Lue lisää

Kalsiumin saantisuositus aikuisilla on 800 mg. Alle 6-vuotiailla se on 600 mg ja 6-10 -vuotiailla 700 mg. Raskauden ja imetyksen aikana sekä osteoporoosin ehkäisyyn suositellaan 900-1000 mg päivässä. Suomalaisten tärkein kalsiumin lähde on maitotuotteet: maito, piimä, jogurtti, juustot ja jäätelö. Niistä saadaan 80 % tarvittavasta määrästä. Myös mm. kala, kanamunat, monet kasvikset, kuten porkkana, salaatit ja kaalit sekä monet hedelmät, mm. appelsiini ja mandariini ja suomalaiset marjat ovat merkittäviä kalsiumin lähteitä.

Suurin osa suomalaisista saa ruokavaliostaan riittävästi kalkkia, mutta noin neljännes naisista ja osa nuorista tytöistä saa sitä liian vähän liian vähäisen maitotuotteiden käytön vuoksi. Laktoosi-intoleranssi ei nykyään ole este maitotuotteiden käytölle, koska laktoosittomia maitotuotteita on runsaasti saatavana.

Kalsium antaa luustolle ja hampaille lujuuden. Jos kalsiumin saanti on niukkaa, luustosta irtoaa kalsiumia kehon tärkeiden elintoimintojen turvaamiseksi ja luut haurastuvat. Kalsiumia tarvitsevat elimistön kaikki solut, koska kalsium säätelee monia tärkeitä elintoimintoja; esimerkiksi sydämen, lihasten ja hermoston toimintaa.

Piilota lisätiedot

Sinkki

CalZin-D:llä varmistat riittävän sinkin saannin, sillä yksi tabletti sisältää 7,5 mg sinkkiä. Sinkkiä tarvitaan vastustuskyvyn tukemiseen.   Lue lisää

Sinkin saantisuositus on naisilla 7 mg ja miehillä 9 mg päivässä, mutta vuorokautisen saannin vertailuarvona käytetään 10 mg:aa. Suomalaiset saavat ravinnostaan yleensä riittävästi sinkkiä. Poikkeuksena ovat kasvissyöjät, sillä eläinperäinen proteiini parantaa sinkin hyväksikäyttöä ruoasta, kun taas viljavalmisteiden fytiinihappo heikentää sitä. Myös laihduttajat sekä kasvuiässä olevat lapset ja nuoret saattavat saada ravinnostaan liian vähän sinkkiä. Raskauden ja imetyksen aikana sinkin tarve on normaalia suurempi.

Tärkeimmät sinkin lähteet ovat viljat, liha ja maito. Sitä on etenkin viljan jyvien kuorikerroksissa eli kannattaa käyttää täysjyväviljaa. Sinkin suurin hyväksyttävä päiväsaanti on aikuiselle 25 mg/vrk.

Sinkki säätelee yli 200 entsyymin toimintaa. Se ottaa osaa kasvuun ja kudosten uudistumiseen ja on tärkeä myös normaalille luuston muodostumiselle. Sinkki on välttämätön vastustuskykyä ylläpitävien valkosolujen muodostukselle. Elimistön heikko sinkkitila heikentää vastustuskykyä.

Piilota lisätiedot


Ainesosat:
kalsiumkarbonaatti, frukto-oligosakkaridi, sinkkiglukonaatti, täyteaine (silloitettu natriumkarboksimetyyliselluloosa), pintakäsittelyaine (rasvahappojen magnesiumsuolat), aromi (luontainen appelsiini-sitruuna-aromi), kolekalsiferoli

Päiväannos (1 tabletti) sisältää:
D-vitamiinia 25 µg (500 % *)
kalsiumia 400 mg (50 % *)
sinkkiä 7,5 mg (75 % *)
*vuorokautisen saannin vertailuarvosta

CalZin-D on laktoositon, sokeriton, gluteeniton ja hiivaton.

CalZin-D on ravintolisä. Ravintolisää ei tule käyttää monipuolisen ruokavalion korvikkeena. Tasapainoinen, monipuolinen ruokavalio ja terveet elämäntavat ovat tärkeitä.

« takaisin