RypsiOmega-D
Rypsiöljy-D-vitamiinikapseli 75 kaps. 52,5 g

Lataa esite » Analyysitodistus

Suomalainen kylmäpuristettu luomurypsiöljy pehmeissä liivatekapseleissa

Rasvahappojen luonnollinen tasapainottaja!

Käyttämällä RypsiOmega-D kapseleita päivittäin huolehdit, että elimistösi rasvahapot tasapainottuvat. Hyvien rasvahappojen määrä lisääntyy ja huonojen vähenee. Lisäksi saat kapseleista 20 µg D-vitamiinia päivittäin.

Suomalaista luomurypsiöljyä

RypsiOmega-D kapseleissa käytetty luomurypsiöljy valmistetaan rypsin siemenistä kylmäpuristamalla. Näin saatu voimakkaan keltainen, miellyttävän makuinen öljy ainoastaan suodatetaan, jotta se pysyy mahdollisimman luonnollisessa muodossa. Luomurypsiöljy on puhdasta ja eettistä.

Rypsiöljyssä on erinomainen rasvahappokoostumus

Rypsiöljy on tutkitusti terveellistä. Siinä on vähän tyydyttyneitä rasvahappoja, runsaasti kertatyydyttymättömiä ja suhteellisen paljon monityydyttymättömiä rasvahappoja. Rypsiöljyn rasvahapoista kolmasosa on monityydyttymättömiä, välttämättömiä rasvahappoja; linolihappoa (omega-6-rasvahappo) ja alfalinoleenihappoa (omega-3-rasvahappo). Niiden keskinäinen suhde, kahden suhde yhteen, on nykytutkimusten mukaan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erinomainen.
Lue lisää

Rypsiöljy on rasvahappokoostumukseltaan edullisin ja monipuolisin kasviöljy. Siinä on vähiten (vain 5 %) tyydyttyneitä rasvahappoja, suurin osa (64 %) rasvahapoista on kertatyydyttymättömiä ja rypsiöljyn monityydyttymättömät rasvahapot (yli 30 %) sisältävät sekä linolihappoa että alfalinoleenihappoa. Rypsiöljyssä on siis sekä omega-6- että omega-3-rasvahappoja ja niiden keskinäinen suhde (2:1) on nykytutkimusten mukaan terveyden ja hyvinvoinnin kannalta erinomainen.

Maksa valmistaa alfalinoleenihaposta EPAa ja DHAta tarpeen mukaan, pyrkien tasapainottamaan rasvahappopitoisuuksia. Alfalinoleenihapolla on niin sanotusti etuajo-oikeus tässä syklissä, jossa muita rasvahappoja muodostuu - reseptoreilla on siihen suurempi affiniteetti, minkä seurauksena hyvät rasvahapot lisääntyvät ja huonojen määrä vähenee siten, että elimistössä olisi luonnollinen tasapainotila.

Rypsiöljyn alfalinoleenihappo pystyy myös estämään linolihapon liiallista muuntumista haitalliseksi arakidonihapoksi. Arakidonihappo on aivojen kehitykselle ja normaalille toiminnalle välttämätön, ja siitä muodostuu kudoksissa sekä hyödyllisiä, sydäntä ja verenkiertoa suojaavia, mutta myös haitallisia mm. tulehdusta aiheuttavia ja verenpainetta nostavia prostanoideja. Tasapaino on siis erittäin tärkeä.

Piilota lisätiedot

RypsiOmega-D rypsiöljyn ravintoaineet

Ravintoaine Määrä rypsiöljyssä 2 g:ssa1
rasvaa100 g2 g
josta
tyydyttyneitä rasvahappoja4,4 g88 mg
kertatyydyttymättömiä rasvahappoja63,5 g1270 mg
- joista öljyhappoa (omega-9)55,9 g1120 mg
monityytydyttymättömiä rasvahappoja32,1 g642 mg
- joista linolihappoa (omega-6)20 g400 mg
ja alfalinoleenihappoa (omega-3)12 g240 mg
E-vitamiinia30 mg0,6 mg
K-vitamiinia*130 µg2,6 µg
ubikinonia7,7 mg154 mg
kasvisteroleja*695,5 mg13,9 mg

 

Lähde RypsiOmega-D luomurypsiöljyn spesifikaatio
* Lähde KTL/Fineli kylmäpuristettu rypsiöljy
1) Päiväannos RypsiOmega-D valmistetta sisältää 2 g tätä öljyä

Piilota lisätiedot

Kuinka paljon ja mitä rasvaa?

Tasapainoiseen ruokavalioon kuuluu riittävä määrä terveellisiä rasvoja. Terveelliset rasvahapot suojaavat sydäntä, alentavat kolesterolia sekä vaikuttavat suotuisasti muistiin, oppimiskykyyn ja mielialaan. Rasvahappoja tarvitsee koko keho pienintä solua myöten. Sen lisäksi, että rasvat ovat energian lähde, niillä on kaksi muutakin tärkeää roolia elimistössä; ne ovat solukalvojen rakenneosia ja prostanoidien valmistuksen raaka-aineita.

Rasvan saantisuositus on aikuisilla ja yli 2-vuotiailla lapsilla 25-35 prosenttia energiasta. Keskiarvo 30 prosenttia energiasta vastaa miehillä 80 g ja naisilla 60 g rasvaa päivässä.
Rasvaa on hyvä saada kohtuullisesti ja oikeanlaatuisena. Suositusten mukaan eri rasvalaatuja tulisi saada seuraavasti:
- kovaa rasvaa n. 10 % energiasta
- kertatyydyttymättömiä rasvoja 10-15 % energiasta
- monityydyttymättömiä rasvoja 5-10 % energiasta (miehillä13-28 g ja naisilla 10-20 g), joista omega-3-rasvahappoja 1 % energiasta (miehillä n. 2,5 g ja naisilla 2 g).

Piilota lisätiedot

D-vitamiini tärkeä terveydelle ja vastustuskyvylle

RypsiOmega-D on myös vahva D-vitamiini. Suositellusta vuorokausiannoksesta, 4 kapselista, saa 20 mikrogammaa D-vitamiinia. Se on nykytietämyksen mukaan sopiva ja turvallinen lisä ravinnosta saatavan D-vitamiinin määrään. Lue lisää

Aikuisen päivittäinen D-vitamiinin tarve on uusimpien tutkimusten mukaan 25-50 µg päivässä, vaikka virallinen saantisuositus onkin vain 7,5 µg päivässä. Vuorokautisen saannin vertailuarvona käytetään 5 µg päivässä. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan D-vitamiinin turvallisena pidetty yläraja yli 1-vuotiailla ja aikuisilla on 50 µg vuorokaudessa.

Riittävä D-vitamiinin saanti varmistaa luuston ja hampaiden normaalin hyvinvoinnin, mutta D-vitamiinilla on todettu olevan myös muita tärkeitä vaikutuksia terveyteen. Tutkijoiden mukaan on mahdollista, että oikealla D-vitamiinin saannilla voitaisiin lykätä monien kroonisten sairauksien puhkeamista jopa vuosilla. Toisaalta D-vitamiinin puutos voi altistaa monille pitkäaikaissairauksille. D-vitamiinin on todettu myös kohentavan yleiskuntoa ja vaikuttavan suotuisasti immuunipuolustusjärjestelmään ja siten vähentävän infektiosairauksia.

Talvisaikaan noin seitsemällä kymmenestä kasvuikäisestä ja joka toisella keski-ikäisistä on D-vitamiinin puutos. Tärkeimpiä suomalaisten D-vitamiinin lähteitä ovat kala, rasvalevitteet ja maitotuotteet. Useimmille niiden normaali nauttiminen ei takaa riittävää D-vitamiinin saantia, vaan tarvitaan D-vitamiinilisää. Kesäkuukausina D-vitamiinia muodostuu iholla auringon valon vaikutuksesta, mutta aurinkosuojavoiteiden käyttö estää myös D-vitamiinin tuotannon. Aurinkosuojavoiteiden käyttö on kuitenkin suositeltavaa auringon säteilyn aiheuttaman ihosyöpäriskin vuoksi. Myös iän myötä ihon kyky muodostaa D-vitamiinia heikkenee. 70-vuotiailla D-vitamiinia muodostuu vain noin kolmasosa siitä määrästä mitä nuorella henkilöllä.

Piilota lisätiedot

Kenelle RypsiOmega-D sopii?

Koko perheelle - myös lapset ja nuoret ottavat pienet, mauttomat kapselit mielellään. RypsiOmega-D kapselit eivät röyhtäytä.   Lue lisää

Yli 40-vuotiaat haluavat varmistaa hyvän terveyden myös myöhemmällä iällä. Rypsiöljyn edut terveydelle parantavat mahdollisuuksia viettää vireä ja hyvä elämä myös eläkkeellä. Odottaville äideille rypsiöljy on suositeltavaa, koska alfalinoleenihaposta valmistuu sikiön normaalille kehitykselle tärkeitä rasvahappoja.

Kaikkien suomalaisten on hyvä varmistaa riittävä D-vitamiinin saanti ympäri vuoden. D-vitamiini vaikuttaa moniin asioihin, esimerkiksi kalsiumin ja magnesiumin imeytymiseen, luuston ja hampaiden lujuuteen, vastustuskykyyn, ja monien pitkäaikaissairauksien puhkeamisen ehkäisyyn. Viimeksi mainittuun D-vitamiini ei yksin riitä, vaan pitää myös katsoa mitä syö ja elää terveesti.

Piilota lisätiedot

Ainesosat:
rypsiöljy**, liivate, kosteudensäilyttäjä (glyseroli), kolekalsiferoli
* luomua

Suositeltava vuorokausiannos:
Aikuisille ja yli 3-vuotiaille 4 kapselia. Ilmoitettua suositeltua vuorokausiannosta ei saa ylittää.

Suositeltava vuorokausiannos (4 kaps.) sisältää:
luomu rypsiöljyä                2000 mg, jossa
  omega-6-rasvahappoja  400 mg
  omega-3-rasvahappoja  240 mg
D3-vitamiinia                      20 µg (400 % *)
* vuorokautisen saannin vertailuarvosta

« takaisin